Győzött, majd kórházba vitték

MTI
2007.01.05. 16:20
Csaknem nagy árat fizetett a győzelemért az ausztrál hosszútávúszók világbajnoki selejtezőjének számító melbourne-i országos bajnokságon Shelley Clark, a női 25 kilométer nyertese.

A hivatalosan nyíltvízi úszásnak nevezett "vizeságban" a leghosszabb távon diadalmaskodott úgy, hogy amikor a célba ért, valósággal ki kellett menteni a vízből a teljesen kimerült, súlyos légzési nehézségekkel küzdő versenyzőt, akit vészesen alacsony testhőmérséklete miatt azonnal kórházba szállítottak.

Szerencsére a kihűlés veszélyét gyorsan elhárították, de a szervezőket nyilván gondolkodóba ejtette az eset, hiszen a világbajnoki főpróbának számító ob St. Kildánál zajlott, ahol márciusban az úszómaratonisták vb-vetélkedését is megrendezik majd.

Clarkon kívül, aki 6:41:20 óra alatt teljesítette a 20-szor 1,25 kilométeres körből összeálló távot, még ketten fejezték be az igazán emberpróbáló versenyt: a La Manche-csatorna átúszásával hírnevet szerzett, 44 éves női ezüstérmes Penny Palfrey, továbbá a férfigyőztes Brendan Capell.