Német-lengyel döntő a férfi kézilabda vb-n

Index
2007.02.02. 08:31
Elsőként a házigazda német válogatott jutott a férfi kézilabda-világbajnokság fináléjába, miután a csütörtöki elődöntőben Kölnben 19 ezer néző előtt kétszeri hosszabbítás után legyőzte az Európa-bajnok francia csapatot.

Az első hosszabbítás végén a franciák vezettek, de a németek pár másodperccel a sípszó előtt egyenlítettek. A második ráadás hajrájában a francia gárda emberelőnyben támadott, a kapus helyett is mezőnyjátékost küldött pályára, de heten sem találtak be a meccs legjobbjának választott Henning Fritz kapujába. A kapus a befejező másodpercekben két lövést is hárított.

A németek ellenfele a lengyel válogatott lesz, miután a csütörtöki második elődöntőben szintén kétszeri hosszabbítás után legyőzte a dán csapatot. a két csapat szinte végig fej-fej mellett haladt, a lengyelek a legjobbkor, a második hosszabbítás második félidejében tudtak ellépni riválisuktól.

A döntő érdekessége, hogy az érdekelt két együttes a csoportküzdelmek során már találkozott egymással és akkor nagy meglepetésre a lengyelek nyertek 27-25 arányban.

Elődöntő eredmények:
Németország-Franciaország 32-31 (27-27, 21-21, 11-12) - kétszeri hosszabbítás után
Lengyelország-Dánia 36-33 (30-30, 26-26, 15-14) - kétszeri hosszabbítás után