Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Iszinbajeva Bubka babérjaira tör

MTI
2007.02.13. 13:19
Jelena Iszinbajeva, aki szombaton 4,93 méterre javította rúdugrásban a világ legjobb fedettpályás eredményét, azt mondta, előbb-utóbb lepipálja az ukrán Szergej Bubkát.

"Még csak 24 éves vagyok és húsz alkalommal javítottam csúcsot, Szergej pedig pályafutása alatt 35 rekordot döntött meg. Remélem, befogom őt" - nyilatkozta a világ- és olimpiai bajnok orosz atléta. "Ez a csúcs az első volt az idén, de korántsem az utolsó".

A Bubka-cár után "cárnőnek" becézett klasszis győzni akar az augusztus 25. és szeptember 2. között Oszakában esedékes világbajnokságon, még az idén szeretné megjavítani a szabadtéri 5,01 méteres világrekordját és hőn áhított vágya, hogy 2008-ban Pekingben is olimpiai bajnok legyen.

"Akkor még csak 26 éves leszek, tehát bőven van időm a csúcsdöntögetésre" - tette hozzá a klasszis, aki dagesztáni származású lévén nem tett le arról, hogy pályafutása befejezése után nagy és népes családja legyen.

Iszinbajeva másfél éve Ukrajnában, Szergej Bubka donyecki klubjában tréningezik. Bubka, a rúdugrás legendája jelenleg országa olimpiai bizottságának elnöke. A csillag pályafutása során 35-ször írta át a rekordot, ő volt az első - 22 éve -, aki a férfiaknál elérte, majd átlépte a 6 m-t.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?