Az NSSZ-nél Nagy Tímea lett 2006 sportolója

MTI
2007.02.16. 20:09
A kétszeres olimpiai bajnok, tavaly vb-aranyérmet szerzett párbajtőröző, Nagy Tímea érdemelte ki a Nemzeti Sportszövetség (NSSZ) által a 2006. év legjobb sportolójának felajánlott díjat, megelőzve a kategória másik két jelöltjét, Cseh László úszót, illetve a Janics Natasa, Kovács Katalin kajakpárost.

Az NSSZ pénteken immár negyedik alkalommal rendezte meg díjátadó ünnepségét a Magyar Sport Házában, az eseményen megjelent Elbert Gábor, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium sportszakállamtitkára is.

Erdei Tamás, az NSSZ elnöke nyitóbeszédében kiemelte, hogy ismét nehéz dolguk volt a voksoláskor, mert sok kitűnő jelölt közül kellett választaniuk. Utalt az NSSZ céljára, vagyis arra, hogy meg kell újítani a magyar sportot, meg kell találni a közös hangot az élsportolók és az úgynevezett szabadidősportolók között. "Magyar sport csak egy van, még ha az érdekek néha különbözőek is" - hangsúlyozta.

Az ünnepségen 65. születésnapja alkalmából köszöntötték Hammerl László olimpiai bajnok sportlövőt, a sportág egykori szövetségi kapitányát. A kategóriák jelöltjeiről, illetve győzteseiről - akiknek kiléte csak a helyszínen derült ki - az NSSZ 68 sportági szövetsége, 10 civil szervezete, valamint 20 megyei sportszövetsége döntött.

A Nemzeti Sportszövetség 2006. évi díjazottjai:
Az év sportolója: Nagy Tímea (vívás)
Az év utánpótlás korú sportolója: Lőrincz Tamás (birkózás)
Az év edzője: Fábiánné Rozsnyói Katalin (kajak-kenu)
Az év sportvezetője: Szabó Tamás (Nemzeti Utánpótlás-nevelési Intézetet)
Az év sportújságírója: Schulek Csaba (MTV)
"A sportolók egészségéért": Dr. Berkes István (a Sportkórház főigazgatója)
Életműdíj: Monspart Sarolta világbajnok tájfutó