Viola
-6 °C
-2 °C

Elvehetik Debrecentől a rövidpályás úszó-Eb-t

MTI
2007.05.10. 14:35
A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) arra kényszerülhet, hogy elvegye az ez év decemberében esedékes rövidpályás Európa-bajnokság rendezési jogát Debrecentől, mivel a város önkormányzata még nem írta alá az Európai Úszó Szövetséggel (LEN) szükséges szerződést.

Az esetleges helyszínváltoztatás veszélyét az a határozat rögzíti, amelyet a MÚSZ elnöksége szerdai ülésén az Eb-előkészületek állásának áttekintése után hozott és juttatott el a debreceni illetékeseknek.

Ruza József főtitkár - olvasható a dokumentumban - arról tájékoztatta az elnökséget, hogy közel féléves törekvése ellenére Debrecen önkormányzata a mai napig nem írta alá a LEN-nel a szükséges szerződést, és azt sem írásban, sem szóban nem véleményezte. Márpedig az idő sürget, hiszen a LEN végrehajtó bizottsága legközelebbi, május 25-26-án Kijevben tartandó ülésének egyik napirendi pontja éppen a rövidpályás Eb.

"A LEN az elmúlt hónapokban többször felszólította a magyar szövetséget, hogy adjon tájékoztatást az előkészületekről. A MÚSZ nem tud eleget tenni a kérésnek, mert maga sem rendelkezik a szükséges információkkal. Debrecen 2005-ben, Triesztben nyerte el a 2007. évi rövidpályás Eb rendezési jogát, azóta impozáns uszodát épített. Mindezek tükrében a MÚSZ számára érthetetlen, hogy a debreceni szervezők miért nem tesznek eleget önként vállalt kötelezettségeiknek, hiszen ennek elmaradása megnehezíti a majdani részvevők szövetségeinek tevékenységét. Hasonlóképpen megmagyarázhatatlan, hogy bár Debrecen a 2006. évi budapesti Eb-n a LEN által engedélyezett négy magyar hirdető egyike volt, a mai napig nem egyenlítette ki ennek ellenértékét" - áll a határozatban.

A magyar szövetségnek a LEN Büro kijevi üléséig meg kell küldenie az európai szövetségnek az igényelt szerződést, vagy legalább az azzal kapcsolatos írásbeli észrevételeket. "A MÚSZ elnöksége állást foglalt: ha Debrecen városa a továbbiakban sem tesz eleget ennek a kívánalomnak, akkor a MÚSZ arra kényszerül, kérje a LEN engedélyét az esetleges helyszínváltozáshoz" - zárul az elnökségi határozat.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!