Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Tovább tagad a doppinggal gyanusított Tour győztes

MTI
2007.05.20. 13:04

Ismételten cáfolta Floyd Landis amerikai kerékpáros, hogy a tavalyi Tour de France megnyerése alkalmával tiltott szert fogyasztott volna.

"Soha életemben nem doppingoltam! Számomra a versenyzés mindig bizonyítékul szolgált, hogy mire vagyok képes. Mit tudok kihozni abból a munkából, amit belefektettem. Alapértékeimmel ellentétes lett volna, ha tiltott szert használok" - fogalmazott a 31 éves bringás.

A Los Angeles melletti Malibuban szerdáig tart a tárgyalássorozat, Landist és a tanúkat az Egyesült Államok Doppingellenes Bizottsága (USADA) hallgatja ki választott bírákkal.

Landis a 17. szakasz után produkált pozitív mintát, amelyben túl magas tesztoszteron-szintet mutattak ki. Ezek után az USADA a tavalyi Touron levett hét, először negatív eredményt hozott mintáját is újraellenőriztette és egy francia laboratóriumban - speciális módszerekkel - elvégzett újabb vizsgálatok szintén magas tesztoszteron-értéket mutattak ki. Az ártatlanságát hangoztató kerekes a laborban elkövetett hibáknak tulajdonítja az eredményt.

Az amerikai sztár lenne a Tour 104 éves történetében az első, akit utólag megfosztanak címétől.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!