Federer nagyon szeretné megnyerni idén a Roland Garrost

MTI
2007.05.21. 18:17
Eltökélten és felkészülten vág neki az egy hét múlva kezdődő francia nyílt teniszbajnokságnak Roger Federer, a férfi világranglista éllovasa.

"Kész vagyok a Roland Garrosra, idén nagyon szeretném végre megszerezni az egyetlen még hiányzó Grand Slam-trófeámat" - nyilatkozta a svájci klasszis, aki vasárnap 2:6, 6:2, 6:0-ra leiskolázta a salakon 81 siker után alulmaradó Rafael Nadalt a hamburgi döntőben.

A huszonöt éves zseni arra is kitért, hogy már egy nappal korábban eltervezte a Nadal elleni taktikát.

"Mások ellen magától is működik a dolog, de Rafából külön fel kell készülni. Maximálisan koncentráltam, igyekeztem keveset hibázni, és mivel éppen csak átüti az első adogatását, rögtön letámadtam őt. Ha pedig enyém az irányítás, akkor már könnyebb a dolgom. Büszke vagyok rá, hogy én szakítottam meg ezt az őrületes sorozatát" - elemzett a finálé után Federer, aki gyengébben teljesített a közelmúltban, ráadásul edzőjével, Tony Roche-csal is szakított.

A Párizsba címvédőként utazó spanyol salakkirály nem tört le a hamburgi vereségtől: "Ha valaki le tud győzni engem, akkor az Roger. Mit is mondhatnék? Kikaptam a ranglistavezetőtől, aki a tenisztörténelem egyik legjobbja. Fizikailag amúgy rendben vagyok, de mostanában sok meccset vívtam, így a koncentrációm nem volt az igazi."