Judit
3 °C
7 °C

Tudósok kétségei a Landis-ügyben

MTI
2007.05.22. 12:49
Szakértőnek felkért két tudós is kétségeinek adott hangot, hogy a doppingvétséggel vádolt Floyd Landis amerikai kerékpáros eltiltható a rendelkezésre álló adatok alapján.

John Amory, a Washingtoni Egyetem, és a német Wolfram Meier-Augenstein, a belfasti Queen's Egyetem professzora hosszú magyarázattal szolgált, hogy mennyire kell és lehet elfogadni a tavalyi Tour de France-on lebukott versenyző doppingeredményét.

A magát ártatlannak valló 31 éves bringás ügyében kezdett tárgyalássorozat magyar idő szerint csütörtök hajnalban ér véget.

Landis a 17. szakasz után produkált pozitív mintát, amelyben túl magas tesztoszteronszintet mutattak ki. Ezek után az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége (USADA) a tavalyi Touron levett hét, először negatív eredményt hozott mintáját is újraellenőriztette és egy francia laboratóriumban - speciális módszerekkel - elvégzett újabb vizsgálatok szintén magas tesztoszteron-értéket mutattak ki. A kerekes a laborban elkövetett hibáknak tulajdonítja az eredményt.

Az amerikai sztár lenne a Tour 104 éves történetében az első, akit utólag megfosztanak címétől.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?