Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egymillió dolláros büntetést kapott Ausztria a NOB-tól

MTI
2007.05.24. 10:57
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) csütörtökön egymillió dollárra büntette ausztriai tagszervezetét a tavalyi torinói téli olimpia doppingbotránya miatt.

A NOB tájékoztatása szerint a végrehajtó bizottság egyhangúlag hozta meg döntését. Az osztrákoknak ugyanakkor nem kell befizetniük a pénzt a szervezet kasszájába, hanem a NOB levonja majd az összeget a nekik járó támogatásaiból.

Az ügy előzménye, hogy Walter Mayer, a sílövő-válogatott korábbi edzője nem lehetett ott hivatalosan a 2006-os, torinói téli olimpián, mert 2002-ben, Salt Lake Cityben részese volt egy vérátömlesztéses doppingügynek. Ő azonban meglátogatta az osztrák sícsapatot. Ezt követően az olasz rendőrség két házkutatást is tartott a válogatott szállásán, és az akciók során 100 injekciós tűt, 30 kisebb csomag gyógyszert és különböző vértranszfúziós eszközöket foglalt le.

A torinói botrányban érintett hat versenyzővel, Wolfgang Perner és Wolfgang Rottmann biatlonosokkal, illetve Martin Tauber, Jürgen Pinter, Johannes Eder és Roland Diethart sífutókkal kapcsolatban a múlt hónapban úgy döntött a NOB, hogy többé nem indulhatnak ötkarikás játékokon. Az érintettek közül négyen a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordultak.