Nem sikerült az éremszerzés Póta, Tóth párosnak a vb-n

MTI
2007.05.24. 15:19
A Póta Georgina, Tóth Krisztina kettős nagy csatában kikapott dél-koreai riválisától a női párosok között, így nem jutott a négy közé a zágrábi egyéni asztalitenisz-világbajnokságon.

Az idei Európa-bajnokságon ezüstérmes magyar duó öt kiélezett szettben szenvedett vereséget a Kim Jung Ah, Park Mi Jung kettőstől.

A meccsről mindent elmond, hogy mind a négy elvesztett magyar játszmában 10-10 pontig együtt haladtak a felek, a harmadikban például csak 16-14-nél fejeződött be a szett. Tóthék összeszorított foggal játszottak, de a végjátékokban ők hibáztak többet. Ennek valószínűleg az egyik fő oka az lehetett, hogy mindössze 45 percük volt pihenni a bravúros nyolcaddöntő után.

"Összességében boldog vagyok, hogy bejutottunk a legjobb 8 közé, sokkal jobb lett volna azonban holnap, vagy esetleg este játszani. Ez ennek a számnak a teljes lenézése, sehol a világon nincs ilyen, hogy két ennyire fontos összecsapást egy órán belül rendezzenek" - panaszolta a meccs után Tóth Krisztina. "Az ellenfél nagy falat húzott a térfelére, s onnan úgy jöttek vissza a labdák, hogy kevés esélyünk volt, de az utolsó pillanatig hajtottunk és küzdöttünk Georginával. Sajnálom, hogy nem sikerült az éremszerzés, ezzel együtt nem vagyunk elégedetlenek, ami a párost illeti."

Tóth és Póta teljesítménye mindenképpen dícséretes, azért is, mert a női párosok versenyében rajtuk kívül egyedül a német Struse, Zhenqi Barthel kettős jutott be európaiként a negyeddöntőbe. Az elődöntőben ugyanakkor már a németek sem lesznek érdekeltek.

Eredmények, női páros, negyeddöntő:
Kim Jung Ah, Park Mi Jung (dél-korai)-Tóth Krisztina, Póta Georgina 4-1 (10, 10, 14, -9, 10)
Li Jia Vej, Vang Csie Ku (szingapúri)-Zhenqi Barthel, Nicole Struse (német) 4-2 (6, 3, -6, 4, -5, 1)
Vang Nan (Wang Nan), Csang Jin-jing (Zhang Yining) (kínai)-Li Nan (Li Nan), Liu Si-ven (Liu Shiwen) (kínai) 4-2 (4, -9, -9, 7, 5, 3)
Kuo Jüe (Guo Yue), Li Hsziao-hszia (Li Xiaoxia) (kínai)-Cso Ha La, Mun Hjun Jung (dél-koreai) 4-0 (7, 5, 3, 8)