Árpád
-2 °C
4 °C

Nem sikerült az éremszerzés Póta, Tóth párosnak a vb-n

MTI
2007.05.24. 15:19
A Póta Georgina, Tóth Krisztina kettős nagy csatában kikapott dél-koreai riválisától a női párosok között, így nem jutott a négy közé a zágrábi egyéni asztalitenisz-világbajnokságon.

Az idei Európa-bajnokságon ezüstérmes magyar duó öt kiélezett szettben szenvedett vereséget a Kim Jung Ah, Park Mi Jung kettőstől.

A meccsről mindent elmond, hogy mind a négy elvesztett magyar játszmában 10-10 pontig együtt haladtak a felek, a harmadikban például csak 16-14-nél fejeződött be a szett. Tóthék összeszorított foggal játszottak, de a végjátékokban ők hibáztak többet. Ennek valószínűleg az egyik fő oka az lehetett, hogy mindössze 45 percük volt pihenni a bravúros nyolcaddöntő után.

"Összességében boldog vagyok, hogy bejutottunk a legjobb 8 közé, sokkal jobb lett volna azonban holnap, vagy esetleg este játszani. Ez ennek a számnak a teljes lenézése, sehol a világon nincs ilyen, hogy két ennyire fontos összecsapást egy órán belül rendezzenek" - panaszolta a meccs után Tóth Krisztina. "Az ellenfél nagy falat húzott a térfelére, s onnan úgy jöttek vissza a labdák, hogy kevés esélyünk volt, de az utolsó pillanatig hajtottunk és küzdöttünk Georginával. Sajnálom, hogy nem sikerült az éremszerzés, ezzel együtt nem vagyunk elégedetlenek, ami a párost illeti."

Tóth és Póta teljesítménye mindenképpen dícséretes, azért is, mert a női párosok versenyében rajtuk kívül egyedül a német Struse, Zhenqi Barthel kettős jutott be európaiként a negyeddöntőbe. Az elődöntőben ugyanakkor már a németek sem lesznek érdekeltek.

Eredmények, női páros, negyeddöntő:
Kim Jung Ah, Park Mi Jung (dél-korai)-Tóth Krisztina, Póta Georgina 4-1 (10, 10, 14, -9, 10)
Li Jia Vej, Vang Csie Ku (szingapúri)-Zhenqi Barthel, Nicole Struse (német) 4-2 (6, 3, -6, 4, -5, 1)
Vang Nan (Wang Nan), Csang Jin-jing (Zhang Yining) (kínai)-Li Nan (Li Nan), Liu Si-ven (Liu Shiwen) (kínai) 4-2 (4, -9, -9, 7, 5, 3)
Kuo Jüe (Guo Yue), Li Hsziao-hszia (Li Xiaoxia) (kínai)-Cso Ha La, Mun Hjun Jung (dél-koreai) 4-0 (7, 5, 3, 8)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?