A Quick Step kerékpároscsapat cáfolja a rendőrséget

MTI
2007.06.08. 16:17

A Quick Step kerékpárcsapat cáfolja a belga rendőrség jelentését, és azt állítja: csütörtökön egyetlen versenyző otthonát sem kutatták át, és senkinél sem találtak doppingszert vagy más illegális készítményt. A hírügynökségek csütörtökön azt közölték, hogy negyven nyomozó mintegy tucatnyi lakást kutatott át, amely az olimpiai és világbajnok Paolo Bettinit - és korábban Bodrogi Lászlót is - foglalkoztató istálló versenyzőinek, illetve alkalmazottainak a tulajdonában van. Arról is szóltak a jelentések, hogy a vizsgálat során tiltott teljesítményfokozó szereket foglaltak le, ennek kapcsán 13 személyt hallgattak ki, egyet pedig vád alá helyeztek.

Ezzel szemben a klub pénteki közleménye szerint egyetlen versenyző otthonát sem kutatták át, és nem koboztak el doppingszereket.

"Nem volt házkutatás a versenyzőknél. Senkitől nem vettek el doppingszert vagy más illegális készítményt. A csapat tagjait kikérdezték, és utána mindenki békében, következmények nélkül hazatérhetett" - áll a Quick Step közleményében.