A dán elnök kikelt a doppingtesztet kerülő Rasmussen indulása ellen

MTI
2007.07.24. 13:35
A Dán Kerékpáros Szövetség (DCU) elnöke nem érti, hogy Michael Rasmussen miért indulhatott az idei Tour de France-on, amikor négy figyelmezetést is kapott, mert nem közölte előre, hol fog tartózkodni, és így nem tudott eleget tenni a véletlenszerű doppingellenőrzéseknek.

Jesper Worre megjegyezte, a nemzetközi szövetség (UCI) tavaly és idén június 29-én, míg a Dán Doppingellenes Ügynökség (ADD) április 6-án és június 21-én is figyelmeztette a francia körverseny jelenlegi összetett első helyezettjét.

"Jelen állás szerint négy figyelmeztetése van, és nem értem, Rasmussent miért nem tiltották el? A DCU csak annyit tehet, hogy nem jelöli a világbajnokságra és az olimpiára" - mondta Worre.

Az UCI szabályai szerint amennyiben egy versenyző 18 hónapon belül háromszor nem jelenik meg doppingvizsgálaton, az vétségnek minősül, és kétéves eltiltást kell kiszabni. Rasmussen és csapatának vezetői jelezték, hamarosan reagálnak a DCU elnök vádjaira.

A Tour sárga trikósa a múlt héten közölte: mexikói nőt vett feleségül, és sokat tréningezik a közép-amerikai országban, és ezért nem tudja előre megmondani háromhónapos lebontásban, merre lesz található.