Talmácsi a leggyorsabb a San Marinó-i Nagydíj első szabadedzésén

MTI
2007.08.31. 11:12
Talmácsi Gábor volt a leggyorsabb a 125 kcm-esek pénteki első szabadedzésén, a gyorsaságimotoros-világbajnokság San Marinó-i Nagydíján, Misanóban. Az Aprilia nyergében ülő magyar pilóta (1:55.450 p) mögött a hazai közönségkedvenc Mattia Pasini (Aprilia) érte el a második legjobb időt (1:55.882), míg a harmadik a szintén olasz Dino Lombardini (Honda) lett (1:56.217).

"A pálya nagyon tetszik, a motor rendben van, persze egyelőre még csak az elején vagyunk. Mindenesetre, kezdetnek nem rossz" - mondta a tréning után Talmácsi.

A 4,180 km-es misanói pálya 14 esztendős kihagyás után szerepel újra a gyorsaságimotoros-világbajnokság programjában. A szervezők megpróbáltak mindent megtenni, hogy az idelátogató rajongók jól érezzék magukat. Látszik, hogy gyorsan, talán túlságosan is gyorsan szerettek volna mindent elvégezni, mert akadnak még gondok.

A pályát körülvevő utak időnként sártengerbe torkollanak, meglehetősen nagy a felfordulás, de mindenki igyekszik: a rendezők, eligazítók mosolyognak és - nem tudnak semmit. Ráadásul az időjárás sem fogadta a kegyeibe a viadalt, hol esik, hol fúj, hol meg süt a nap.