Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bocsánatot kért a birkózó bokszoló klubja

MTI
2007.10.15. 13:39
A japán Kameda Dajki klubja bocsánatot kért bokszolója súlyos sportszerűtlenségei miatt, amelyeket a Najto Dajszuke elleni légsúlyú világbajnoki címmérkőzésen követett el csütörtökön.

Kameda a Boksz Világtanács (WBC) övéért kiírt összecsapás utolsó menetében először szabálytalanul megütötte riválisát, majd később derékon kapta és földhöz vágta címvédő ellenfelét. A 18 éves öklözőt első hibájáért egy, a birkózószőnyegre illő dobásáért pedig két pont levonással sújtották, s az összecsapást egyhangú pontozással elveszítette.

"Vállaljuk a felelősséget és alázattal elfogadunk bármilyen büntetést, amit Dajki felfoghatatlan magatartásáért kap majd" - mondta Kanehira Kejicsiro, a durva sportoló istállójának vezetője.

A WBC Kamedát hétfőn egy évre eltiltotta, míg apját, aki egyben edzője is, határozatlan időre száműzte a ringsarokból, miután a meccs során többször inzultálta a mérkőzésvezetőt.