Újabb támogató a pólószövetség mellett

MTI
2007.10.25. 13:32

A világ legnagyobb mobiltelefonos cége is beállt a magyar vízilabda támogatói közé: a Vodafone Magyarország a nagyválogatottak mellett az utánpótlást is segíti. Az egyelőre a jövő nyári, pekingi olimpiáig szóló megállapodást csütörtökön írta alá Beck György, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója és Martin György, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke.

A remélt sikeres olimpiát követően meghosszabbítani szándékozott szerződés értelmében a világcég a két nemzeti csapaton, a Kemény Dénes irányította férfi- és a Godova Gábor vezette női válogatotton kívül az immár Vodafone Sulipóló néven futó országos diákpóló-bajnokságot is támogatja. A vállalat nevét viseli majd az idén decemberben rendezendő Magyar Kupa és az a négycsapatos nemzetközi torna is, amelyet februárban, a nők olaszországi olimpiai kvalifikációs viadala előtt rendeznek.

Beck György elmondta, hogy a Forma-1 és a labdarúgó Bajnokok Ligája mellé kerestek szponzorálásra érdemes magyar sportot is, amely egyértelműen a vízilabda lett.

Martin György abbéli reményének adott hangot, hogy a férfiak után, akik könnyedén biztosították helyüket a pekingi nyári játékok résztvevői között, sikeres kvalifikációval a női válogatott is kijut a jövő augusztusi ötkarikás tornára.

A sajtótájékoztatóval egybekötött szerződéskötés keretében jelentették be, hogy a Vodafone Magyarország arca, vagyis a céget népszerűsítő-megjelenítő választottja Kásás Tamás, a kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó lesz, akivel külön egyéni szponzorációs megállapodást írtak alá.