Mégsem mérgezték meg a német teniszezőt

MTI
2007.11.18. 18:39

A vizsgálatok alapján nem bizonyítható, hogy megmérgezték volna Tommy Haast, a németek kiváló teniszezőjét szeptemberben az Oroszország elleni Davis Kupa elődöntőben. Haastól két hete vettek haj- és vérmintát New Yorkban, és ezek elemzése során a szakemberek nem bukkantak mérgezés nyomaira.

"Ez már nem kérdés többé. A vizsgálatok semmit nem mutattak ki, túl régen volt már az eset" - összegzett Haas.

A vádat a csapattárs, Alexander Waske fogalmazta meg a Bild című napilapnak adott november 7-i interjújában, amelyben azt állította: egy orosz sportmenedzsertől azt hallotta, hogy társát megmérgezték a moszkvai szállodában. Waske szintén tagja volt az oroszok ellen szerepelt német Davis-kupa válogatottnak.

A szeptemberi elődöntő második napja után még a vendégek vezettek 2-1-re, de miután legjobb emberük, Haas gyomorrontás miatt szinte az egész szombat éjszakát a mellékhelyiségben töltötte és nem tudta vállalni a vasárnapi egyest, a zárónapon a címvédő fordítani tudott.

Alekszej Szelivanyenko, az orosz szövetség alelnöke már korábban nevetséges hazugságnak nevezte a német spekulációt, és megjegyezte: Haas és Waske alighanem túl sok kémfilmet látott.