Kilencgólos verést kaptak a román pólósok Kecskeméten

MTI
2008.02.22. 21:44
Kilencgólos győzelmet aratott a magyar férfi vízilabda-válogatott Románia legjobbjai ellen a kecskeméti Volvo Kupa nyitónapján.

A negyven éve épült kecskeméti uszodában vendégvezetéssel indult a találkozó, Madaras Norbert harmadik próbálkozása után lett egyenlő az első negyed közepén, majd Kis Gábor centergóljával először volt a magyaroknál előny (3-2).

A folytatásban már jóval sűrűbben eső találatokkal - köztük a bő keretbe bekerült athéni aranyérmes Varga Tamás szépségdíjas bombagóljával - egyre növelte a különbséget Kemény Dénes alakulata (5-2, 7-3). A nagyszünetre úgy lett négygólos a hazai előny, hogy a két kétszeres olimpiai bajnok, a pénteken 300. válogatott meccsét játszó Kásás Tamás és a csapatkapitány Benedek Tibor parádés összjátéka végén utóbbi alakította 8-4-re az állást.

A pihenőt követően még egyértelműbbé vált a két együttes közötti tudáskülönbség, mert bár az olimpiai selejtezőre készülő, világbajnoki 11. helyezett vendégegyüttes igyekezett, 11-4-nél már csakis az lehetett a kérdés, hogy mennyivel nyer a magyar válogatott. Kilenccel nyert, s a magabiztos nyitány után szombat este (20 ó) hasonló folytatás várható Kanada legjobbjai ellen.

Eredmény: Magyarország-Románia 16-7 (2-2, 6-2, 4-1, 4-2)
a magyar góldobók: Molnár, Varga T., Szivós, Biros 2-2, Madaras, Gór-Nagy, Kis G., Benedek, Varga II. Zs.,. Kiss G., Hárai, Hosnyánszky 1-1
A torna másik pénteki meccsén: Ausztrália-Kanada 11-4