Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

A férfi pólósok kiemeltek lesznek Pekingben

MTI
2008.03.10. 13:00

Meglepetésre Németország válogatottja nyerte a férfi vízilabdázók nagyváradi olimpiai selejtezőtornáját, miután a vasárnap esti döntőben, hosszabbítás után 10-9-re nyert Olaszország ellen.

Az erdélyi város Ioan Alexandrescu nevét viselő vadonatúj uszodájában rendezett 12 csapatos viadalon a harmadik helyet a Kanadát a bronzmeccsen 13-4-re verő Görögország szerezte meg. Ez négyes csatlakozott a szintén 12 együttest felvonultató pekingi pólós mezőnyhöz, amelynek már korábban tagja lett tavalyi világbajnoki második helyével Magyarország. A további olimpiai résztvevők: Horvátország, Spanyolország, Szerbia, Montenegró, Ausztrália, az Egyesült Államok és a házigazda Kína.

A nagyváradi kvalifikációs torna végeredménye: 1. Németország, 2. Olaszország, 3. Görögország, 4. Kanada, 5. Románia, 6. Oroszország, 7. Szlovákia, 8. Macedónia, 9. Brazília, 10. Irán, 11. Mexikó, 12. Kazahsztán

A selejtezőt követően - a waterpolo-world.com beszámolója szerint - a nemzetközi szövetség (FINA) elkészítette az olimpiai torna kiemelési sorrendjét. Az első kalapba került a vb-címvédő Horvátország, illetve az ezüstérmes Magyarország, ami azt jelenti, hogy az olimpiai csoportbeosztás március 22-i elkészítésekor a két együttes nem kerülhet ugyanabba a hatosba.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!