Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A férfi pólósok kiemeltek lesznek Pekingben

MTI
2008.03.10. 13:00

Meglepetésre Németország válogatottja nyerte a férfi vízilabdázók nagyváradi olimpiai selejtezőtornáját, miután a vasárnap esti döntőben, hosszabbítás után 10-9-re nyert Olaszország ellen.

Az erdélyi város Ioan Alexandrescu nevét viselő vadonatúj uszodájában rendezett 12 csapatos viadalon a harmadik helyet a Kanadát a bronzmeccsen 13-4-re verő Görögország szerezte meg. Ez négyes csatlakozott a szintén 12 együttest felvonultató pekingi pólós mezőnyhöz, amelynek már korábban tagja lett tavalyi világbajnoki második helyével Magyarország. A további olimpiai résztvevők: Horvátország, Spanyolország, Szerbia, Montenegró, Ausztrália, az Egyesült Államok és a házigazda Kína.

A nagyváradi kvalifikációs torna végeredménye: 1. Németország, 2. Olaszország, 3. Görögország, 4. Kanada, 5. Románia, 6. Oroszország, 7. Szlovákia, 8. Macedónia, 9. Brazília, 10. Irán, 11. Mexikó, 12. Kazahsztán

A selejtezőt követően - a waterpolo-world.com beszámolója szerint - a nemzetközi szövetség (FINA) elkészítette az olimpiai torna kiemelési sorrendjét. Az első kalapba került a vb-címvédő Horvátország, illetve az ezüstérmes Magyarország, ami azt jelenti, hogy az olimpiai csoportbeosztás március 22-i elkészítésekor a két együttes nem kerülhet ugyanabba a hatosba.