Diána
12 °C
27 °C

Lebukott az oroszok sílövő világbajnoka

MTI
2008.03.13. 13:14
Pozitív eredménnyel zárult a doppingvizsgálat Tatyjana Mojszejeva orosz sílövőnél.

A csütörtökön nyilvánosságra került jelentés szerint a biatlonistának a februári, svédországi világbajnokságon levett mintája tartalmazott tiltott szert. Az orosz szövetség elzárkózott a kommentálástól, Moszkvában csak azt közölték, hogy hivatalos információt tőlük senki nem kap március huszadika előtt, az illetékesek tudniillik akkorra végeznek a B minta elemzésével.

A 26 éves Mojszejeva az östersundi vb-n három számban indult. Húsz kilométeren az ötödik, a tömegrajtos versenyben pedig a 19. lett, míg a váltóban az orosz csapattal negyedikként végzett.

Ha a B próba is igazolja, hogy doppingolt a kétszeres junior világ-, s ugyancsak kétszeres felnőtt Európa-bajnoknő, mostani vb-eredményeit megsemmisítik, s várhatóan két évre eltiltják a versenyzéstől.

Mojszejeva az orosz sílövősport második olyan élversenyzője, aki pozitív tesztet produkált: a 2002-es olimpiai bajnok Olga Piljeva a 2006-os ötkarikás ezüstérmétől volt kénytelen utóbb megválni, miután ajzószerhasználattal megbukott a torinói havas-jeges játékokon. Halmazati büntetésül két esztendőre száműzték a sportágból.