A Vasas és az Eger került előnybe a rájátszásban

MTI
2008.03.29. 21:20
A Honvéd vendégeként fellépő Vasas fölényes 6 gólos győzelmével indult a férfi vízilabda ob I rájátszása a fővárosi élcsapatok elődöntős párharcában. A kupagyőztes, és az ob I alapetapját is megnyerő Honvéd és a legutóbbi bajnoki aranyérmes Vasas - az alapszakasz egymás elleni mérlege alapján (mindkét gárda nyerte a hazai meccsét) - egyformán 2 ponttal kezdte a rájátszást, amelynek elődöntőjéből az a csapat jut a döntőbe, amelyik előbb gyűjti össze a 8 pontot.

Az első lépést ebben az irányban a Vasas tette meg azzal, hogy a szombati nyitányon diadalmaskodott. Méghozzá felettébb egyértelműnek mondható módon, hiszen - elsősorban a nagyszerűen játszó, s 4 gólig jutó ex-honvédos Tóth Márton révén - fokozatosan elhúzott a hazai pálya előnyével kezdeni mit sem tudó Honvéddal szemben, amely meglepő módon mind a négy negyedet elveszítette.

Eredmény, rájátszás, elődöntő, 1. mérkőzések:
Domino-Honvéd - TEVA-VasasPlaket 9-15 (1-3, 2-3, 3-4, 3-5)
A 8 pontig tartó párharcban a Vasas vezet 4:2-re. A rájátszások történetében először juthat vidéki csapat a döntőbe, az Eger-Szeged párharcban a hazaiak tették meg az első lépést, miután a négy gólt szerző Biros Péter vezérletével négy góllal nyertek. Végig a hevesi együttes irányította a mérkőzést, a Tisza-partiak sem támadásban, sem védekezésben nem nyújtottak jó teljesítményt. Brendon-UPC-ZF-Eger - Szeged-Beton VE 9-5 (3-1, 2-0, 2-2, 2-2)
Az állás: 4-2 az Eger javára.