Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Braun bronzérmes, Mészáros ötödik

2008.04.12. 18:38

A világ- és Európa-bajnok Braun - aki az elbukott elődöntővel búcsút inthetett a pekingi szereplésnek - a harmadik helyért az olasz Marco Maddalonival találkozott. Ellenfele 2:31 perc elteltével lábfelszedésért ippont kapott és nyert - volna, csakhogy a bírók a pontosság kedvéért összedugták a fejüket, visszanézték videóról a mozdulatsort, és vazarira csökkentették az ítéletet, azaz mehetett tovább a mérkőzés. A paksi klasszis nem szeppent meg az eseményektől, és 23 mp-cel később akkora belső combot dobott az olaszon, hogy ellenfelének - ahogy a tatabányai edző, Csernoviczki Csaba fogalmazott a nézőtéren - hajólapát módjára pörögtek a lábai a levegőben.

"Én is megnéztem a felvételt, csak jukót dobott rajtam. Az olimpia nem jött össze, természetesen gondolkozom a folytatáson, de most nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen szép akcióval zártam az Eb-t!" - örvendezett Braun, akinek elődöntőbeli legyőzője, a belga Dirk van Tichelt nem sokkal később a finálét is megnyerte.

Néhány perccel később már a pekingi kvótás Mészáros Anettet szólították tatamira, aki a harmadik helyért a német Kerstin Thielével csatázott. A meddő tusakodást a meccs derekánál egy intés "ide", majd egy perccel később egy intés "oda" tarkította, és mivel így telt el az 5 perc, jöhetett az aranypontig tartó ráadás. Ebben 1:49 perc pergett le, amikor a német dzsúdós feldöntötte Mészárost, aki az oldalára esett, s ez a szabályok értelmében jukót ért. A korábban vb- és Eb-bronzérmes magyar cselgáncsozó könnyeivel küszködve jött le a szőnyegről, és elkeseredetten félrevonult.

Braun és Mészáros paksi edzője, Hangyási László felemásan értékelte a látottakat:

"Ákosnak az elődöntőben nem volt szerencséje a bírókkal, nagyon furcsa körülmények között születtek azok az intések, ezzel együtt nagyszerűen küzdött ma. Anettal más a helyzet, talán jókor jött neki ez a pofon, és az olimpiára alaposan felszívja magát."

A magyar küldöttség a második nap végére három éremnél tart: pénteken Ungvári Miklós (66) ezüst-, Csernoviczki Éva (48) bronzérmet nyert, míg szombaton Braun állhatott fel a dobogó legalsó fokára.