Jövő héten soling-Eb Balatonfüreden

MTI
2008.04.15. 12:55

Jövő keddtől Balatonfüred ad otthont a vitorlázó nyílt Soling Európa-bajnokságnak, melyen Wossala György világranglista-vezető csapata éremesélyesként indul. Harmadszor rendezik meg a Balatonon a háromszemélyes, nem olimpiai hajóosztály kontinensbajnokságát, eddig 11 ország 26 egysége - köztük hét magyar - nevezett az Impuls Leasing Nagydíjért is kiírt versenyre.

Wossala György, aki az Európai Vitorlás-szövetség elnöke és a hazai szövetség ügyvezetője, az esemény sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a szélelőrejelzések alapján péntekig tart majd az Eb - a végeredményhez hat futam szükséges -, szombat tartaléknap.

Kerekes Kázmér főtitkár hozzátette, hogy a részben már felújított balatonfüredi kikötő várja a vendégeket. Az Eb házigazdája eredetileg Dánia lett volna, visszalépése után ugrott be Magyarország rendezőként.

A tervek szerint április 27-én, vasárnap a Közép-Európa-rali előző napi balatonfüredi befutója után néhány neves autóversenyzőt hajóra ültetnek, nevezetesen a Balaton két legendás vitorlására, a Siroccóra és a Nemerére.