Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A MOB és az E.ON keresi a megoldást a fűzfői uszoda ügyében

MTI
2008.04.17. 14:36

A magyar olimpiai csapat gyémánt fokozatú főtámogatója, az E.ON Hungária Zrt. továbbra is kiemelten kezeli a magyar csapat olimpiai felkészülését, és mindent megtesz a sportolók optimális edzés- és versenyzési lehetőségeinek garantálásáért. Az állásfoglalás előzménye az, hogy az E.ON Energiaszolgáltató Kft. szerdán kénytelen volt leállítani a balatonfűzfői erőműnek nyújtott gázszolgáltatást, miután az erőmű - amely egyúttal a fűzfői uszoda energiaellátását is biztosította - az elmúlt hónapokban több száz milliós tartozást halmozott fel.

A kialakult helyzetben az uszoda rendeltetésszerű működtetése jelenleg nem lehetséges, ezért az üzemeltető Nemzeti Utánpótlás-nevelési és Sportszolgáltató Intézet (NUSI) leállította az üzemeltetést. Tekintettel a kialakult helyzetre a NUSI az alaptevékenységének folyamatos biztosítása érdekében, különös tekintettel az olimpiai felkészülésre, más műszaki megoldást keres a szükséges hőmennyiség előteremtésére - áll a sajtóközleményben.

Annak érdekében, hogy az úszók és a vízilabdázók zavartalanul edzőtáborozhassanak a szakmai programokban megjelölt időpontokban Fűzfőn, a MOB és az E.ON Hungária Zrt. a NUSI-val és az érintett szakszövetségekkel szorosan együttműködve kíván megoldást találni. Amennyiben a probléma csak helyszínváltoztatással hidalható át, az edzőtáborozások esetleges plusz kiadásainak finanszírozásához a zrt., az E.ON Energiaszolgáltató Kft. és a Magyar Olimpiai Bizottság is segítséget nyújt az érintett sportágaknak.