Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

A MOB és az E.ON keresi a megoldást a fűzfői uszoda ügyében

MTI
2008.04.17. 14:36

A magyar olimpiai csapat gyémánt fokozatú főtámogatója, az E.ON Hungária Zrt. továbbra is kiemelten kezeli a magyar csapat olimpiai felkészülését, és mindent megtesz a sportolók optimális edzés- és versenyzési lehetőségeinek garantálásáért. Az állásfoglalás előzménye az, hogy az E.ON Energiaszolgáltató Kft. szerdán kénytelen volt leállítani a balatonfűzfői erőműnek nyújtott gázszolgáltatást, miután az erőmű - amely egyúttal a fűzfői uszoda energiaellátását is biztosította - az elmúlt hónapokban több száz milliós tartozást halmozott fel.

A kialakult helyzetben az uszoda rendeltetésszerű működtetése jelenleg nem lehetséges, ezért az üzemeltető Nemzeti Utánpótlás-nevelési és Sportszolgáltató Intézet (NUSI) leállította az üzemeltetést. Tekintettel a kialakult helyzetre a NUSI az alaptevékenységének folyamatos biztosítása érdekében, különös tekintettel az olimpiai felkészülésre, más műszaki megoldást keres a szükséges hőmennyiség előteremtésére - áll a sajtóközleményben.

Annak érdekében, hogy az úszók és a vízilabdázók zavartalanul edzőtáborozhassanak a szakmai programokban megjelölt időpontokban Fűzfőn, a MOB és az E.ON Hungária Zrt. a NUSI-val és az érintett szakszövetségekkel szorosan együttműködve kíván megoldást találni. Amennyiben a probléma csak helyszínváltoztatással hidalható át, az edzőtáborozások esetleges plusz kiadásainak finanszírozásához a zrt., az E.ON Energiaszolgáltató Kft. és a Magyar Olimpiai Bizottság is segítséget nyújt az érintett sportágaknak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!