Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megérkezett Thaiföldre az olimpiai láng

MTI
2008.04.18. 09:25
Az olimpiai láng péntek reggel megérkezett Thaiföldre, szigorú biztonsági intézkedések közepette, és a bangkoki repülőtérről rögtön egy luxusszállodába szállították, ahol Szirindhorn thaiföldi koronaherceg fogadja majd ünnepélyesen.

A bangkoki váltófutás közvetlenül az ünnepélyes fogadás után kezdődik majd, és a bangkoki kínai negyedből az aranytornyú volt királyi palota előtti nagy felvonulási térig tart 10 és fél kilométeren át.

Egy jelentős japáni buddhista templom vezetése bejelentette, hogy a korábbi tervekkel ellentétben nem hajlandók fogadni az olimpiai lángot annak japáni váltófutásán - közölte Sinohara Kunihiko, Nagano város olimpiai szervezőbizottságának főtitkára. Eredetileg a Zenkodzsi-templomnál lett volna a váltófutás startja április 26-án a városban, de máshova helyezik át. Egy másik tisztségviselő elmondta, hogy a szerzetesek a templom és a hívek biztonsága érdekében döntöttek így.

A Jiji Press hírügynökség azonban idézett egy névtelenül nyilatkozó papot, aki elmondta, hogy a tibeti szerzetesekkel való szolidaritásból nem fogadják a pekingi olimpia lángját.