Most 147 fős a pekingi magyar csapat

MTI
2008.04.21. 14:13

Az elmúlt héten tovább bővült a magyar olimpiai csapat, így a jelenlegi helyzet szerint 147 versenyzőt lehetne nevezni a pekingi játékokra. Az egy héttel korábbihoz képest egy fővel nőtt a létszám, a férfi súlyemelő-válogatott ugyanis a harmadik helyen végzett a kvalifikációval még nem rendelkező nemzetek pontversenyében a lignanói Európa-bajnokságon, és ezzel egy kvótához jutott.

A szabadfogású birkózók viszont nem jártak sikerrel a múlt héten a svájci Martignyban, a selejtező viadalon az ötből egyik magyar indulónak sem sikerült ötkarikás részvételi jogot szereznie. Még 16 sportágban van további kvalifikációs lehetőség, ezen a héten - szombaton - férfi tőrben kínálkozik lehetőség a létszámnövelésre a lisszaboni európai zónaversenyen, a jövő héten pedig a hosszútávúszók indulnak a vb-n a kvótáért.

Egyes sportágakban többen rendelkeznek indulási joggal, illetve a szükséges szinttel, mint ahányan a korlátozó szabályok alapján nevezhetők. Atlétikában számonként maximum három A-szintes, vagy azok hiányában egy B-szintes indítható, úszásban ugyanez kettő, illetve egy.

Vívásban a csapatokat három-három fő alkotja, tartalékként egy negyedik is utazik majd, de ő az esetleges becseréléséig gyakorlatilag turistának számít.