Eleonóra
-1 °C
2 °C
Tóth Ivett
ma 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

Pingpong világselejtező: Zwickl hibátlan

MTI
2008.05.09. 13:10
A csoportgyőzelmét már csütörtökön bebiztosító Zwickl Dániel harmadik mérkőzését is megnyerte az asztaliteniszezők Budapesten zajló olimpiai világselejtezőjén, így százszázalékos teljesítménnyel jutott a férfi verseny szombati 3. szakaszába.

A magyar játékos pénteken az eddig nyeretlen dél-afrikai Theo Cogillt verte magabiztosan, mindössze húsz perc alatt.

Pázsy Ferenc és Jakab János háromfős csoportban küzdött, ők már csütörtökön befejezték szereplésüket a viadal első részében és Zwicklhez hasonlóan - megspórolva a péntek délutáni 2. szakaszt - csoportelsőként jutottak a 3. szakaszba. Ennek a sorsolását 17:30 órakor tartják, ott két mérkőzést kell nyerni a legjobb 16 közé kerüléshez.

A magyar nők - Póta Georgina és Lovas Petra - szombaton délután lépnek először asztalhoz a Körcsarnokban zajló viadalon, amely az utolsó alkalmat kínálja a pekingi kvóta megszerzésére.

A viadal nemenkénti első három helyezettje biztosan kiharcolja az ötkarikás indulási jogot, a többi helyről a csapatok összeállítása után döntenek. A budapesti szervezőktől származó információ szerint a nemzetközi szövetség várhatóan már vasárnap este közzétesz egy nem hivatalos listát azoknak a játékosoknak a nevével, akik valószínűleg utazhatnak az olimpiára, a hivatalos verzió a jövő héten készül el.

Eredmény:

férfiak, csoportkör, 3. forduló:
14. csoport:
Zwickl-Cogill (dél-afrikai) 4-0 (8, 4, 1, 4,)

Zwickl csoportgyőztesként jutott tovább. A csoportok második helyezettjei a 2., a győztesek pedig a 3. szakaszba jutottak.