Drámai küzdelemben verte a Patriots 23-20-ra a Ravenst

2012.01.22. 22:41

A profi amerikaifutball-liga, az NFL múlt hétvégén megrendezett rájátszásában a Baltimore Ravens a Houston Texanst verte, míg a New England Patriots a Tim Tebow-vezette Denver Broncos reményeit zúzta szét egy viszonylag sima mérkőzés keretében. A drámaira sikeredett Patriots-Ravens csatát az előbbi nyerte 23-20-ra.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Többféle várakozás előzte meg a mérkőzést:

    1. A New England Patriots hazai pályán simán átgyalogol a Ravensen. Ebből nem lett semmi, mert Brady eladott egy labdát, illetve néhányszor fontos helyzetben rosszul passzolt. Külön kellemetlen számukra, hogy a védelem nem áll össze, még Flacco is átpasszolta (192 yard, 11/16 sikeres passz).

    2. A Baltimore Ravens legendás védekezésének köszönhetően nemcsak lelassítja a liga egyik legjobb offensét, de rendre meg is állítja majd. Ez pontosan így történt: két alkalommal kellett a sikeresen felépített drive-okat követően mezőnygóllal megelégedniük Bradyéknek.

    3. A váratlan fordulat: magabiztosan és jól passzol Flacco.

    A második félidőt a Patriots kezdi, aminek az edzői stábja híres félidei munkájáról. Megfigyelhető ugyanis, hogyan teszik rendbe az első félidő hiányosságait a videós elemzések után.

  • 000 137557290
    Fotó: Al Bello
  • Az első félidőben a New England tizenhat first downt csinált, míg a Ravens nyolcat. Passzban a Baltimore 150, a Patriots 141-et csinált, míg futásban egyértelműen a New England az erősebb, hiszen az ő 52 yardjuk mellett a Ravens csak 25-ig jutott. A Patriots futásainak oroszlánrészét BenJarvus GreenEllis hozta össze.

    000 137557559
    Fotó: Al Bello
  • "Mindkét csapat tiszteli a másikat, alig van szabálytalanság" - elemezte az első félidőt a korábban már említett Michaletzky. "A csapatok fegyelmezettek, nincs se les, rossz indulás. NE csak rövid passzal operál, a LB sor zónáit dobálják, néha futnak ami rendre meglepi a Ravens védelmét. Brady még nem játszik jól, olyan mintha 2 Flacco játszana. NE nem tesz nyomást Flacco-ra, így végig szoros lesz, ha Brady nem indul be. Ravens-ben nem látszik több, bár ők se érnek el Brady-hez. Ha az első down futójátékuk nem indul be, akkor mindig csak egyenlíteni fognak, mert Flacco kiegészíti a futójátékot, de karrierje során még nem mutatta meg, hogy pusztán a passzaira építhetnének. A Brady INT ellenére vezet a NE, ami jó jel a NE szurkolóinak. Kérdés, hogy a második félidőre melyik csapat változtat, vagy marad minden így és egy "unalmas", taktikai, kockázatkerülő meccsen az utolsó 2 perc dönt majd."

  • A közvetítésben elárulták, hogy a Patriots játékosai 97 yardot haladtak azután, hogy elkapták Brady passzát.

  • Annak ellenére, hogy GreenEllis belerakta szívét-lelkét a futásokba, és Aaron Hernandeznek is volt egy-két szép megmozdulása, ez a drive is csak egy mezőnygólra futotta. 16-10 a Patriotsnak.

    000 137557353
    Fotó: Elsa
  • Majdnem harmincyardos futás után Torrey Smith futott be a Patriots célterületére a labdával. A bírók visszanézik videón, mert nem biztos, hogy benn volt.

  • 000 137563201
    Fotó: Al Bello

    Az újonc Smith touchdownját megadták, és az extra pont is jó: vezet a Ravens. 17-16 az állás.

  • A Ravens irányítója rendre az utolsó pillanatban mentette meg az előbbi támadást hosszú, jól elhelyezett passzaival. Passzolt yardokban már most jobban áll, mint a Texans ellen végigszenvedett meccsen: amíg ott mindössze 176 yarddal zárta az összecsapást, addig már most 219-nél jár.

  • A visszahordás során elvesztette a labdát a Patriots játékosa: így a támadás joga ismét a Ravensnél van, akik Cook szemfülességének köszönhetően harmincyardos távolságról támadhatják a Pats end zone-ját.

  • A Ravens-irányító a harmincyardos vonalról a tízesig futott előre a labdával, ami messze a leghosszabb futása a rájátszásokban eddig. Továbbjutni viszont a harmadik alkalommal sem sikerült a Ravensnek, miután Ihedigbo leszerelte Flaccót. A 39 yardos mezőnygól viszont benn van, (Cundiff ismét), az állás tehát 20-16 a Ravens javára.

  • A liga egyik legkeményebben dolgozó tight endje, Rob Gronkowski megsérült, és sántítva lejön a pályáról. Előtte azért elkapott egy 23 yardos passzt, a miheztartás végett. Közben a Ravens megint elorozta a Pats elől a labdát, de a sárga zászló újra megmentette a New Englandot: továbbra is ők támadnak. Vége a harmadik negyednek.

  • Brady megint rövid passzokkal ugrasztja a Patset a Ravens célterülete felé. BenJarvus GreenEllis személyében egy igazi dzsungelharcossal rendelkezik a New England, aki acsarogva vájja át magát a legendásan brutális Ravens-védelmen is. Woodheadet a végén egy yarddal az end zone előtt verik vissza.

  • 000 137560015
    Fotó: Elsa

    "Új meccs kezdődik. Először vezet a Ravens, Gronkowski megsérült" - mondta Michaletzky. Az 1989-es születésű Rob Gronkowski megsérült, egy passz után ráesett a bokájára a védő, csúnyán aláfordult a lábfeje. Csak a mai meccsen volt ddig 5 elkapása, amivel 87 yardot hozott össze, az egész szezonban 90 elkapása volt, 1327 yardot hozott össze és 17 TD-t. A Patriots idei szezonjának alapembere.

  • Meglepetésszerűen Tom Brady futott be végül a Ravens célterületére a labdával, a térde viszont még az end zone előtt leért. A bírók visszanézik a felvételt.

  • "Az INT kvázi direkt volt, nem a szabálytalanság mentette meg, hanem azért dobott mélyre, mert látta hogy offside van, meg kellett próbálni, úgyis tuti 5 yard büntetés jár" - mondta szakértőnk.

  • 000 137559974
    Fotó: Elsa

    A Patriots még egyszer próbálkozhat egy yardról.

  • Harmadjára sem sikerült bevinni a touchdownt: GreenEllist a levegőből szedte le a Ravens védelem. A negyedik próbálkozásra viszont nem a mezőnygólt választották, hanem Brady egy elszánt békaként ugrott be a célterületre. Az extra pont jó: vezet a Patriots. 23-20.

  • Először Joe Flacco adta el a labdát, amivel Brandon Spikes futott vissza húsz yardot, majd a Patriots támadása során Brady hosszú passzát szedte le J. Smith, aki 39 yardon át hurcolta vissza a labdát magával. Támad a Ravens, hat perccel a vége előtt.

  • 000 137559802
    Fotó: Jim Rogash

    Az összesen abszolvált yardok tekintetében hajszállal vezet a Baltimore 331-tel, míg a New England összesen 325-nél tart. A különbség a passzolt yardok közt is nagyon kevés: a Patriots eddig 227, míg a Ravens 217 yardot dobott.

  • Negyedik és hatnál Flaccóék passzjátékot választottak majdnem három perccel a vége előtt, de a Pats falemberei szinte könnyedén kapták el az irányítót. Bradyék három ponttal mennek 2:46-tal a vége előtt. Most nagyon fontos az idő menedzselése, a labda futtatása.

  • Flacco 241 yardnál, míg Brady 232-nél tart. A futójátékosok közt természetesen GreenEllis vezet 69 yarddal, Ravens-beli kollégája, Ray Rice pedig 67 yardnál tart eddig.

  • 000 137565379
    Fotó: Elsa

    A korábban sérült Ed Reed szépen szerelte le a Patriots támadását, akik puntolni kényszerülnek. A Ravensnek alig több, mint másfél perce van arra, hogy csináljon valamit.

  • Egy rossz és egy jó passz után Boldin hatalmasat futott, mélyen a Patriots térfelére hordva a labdát. Fél perc.

  • Flacco csodálatos dobását Evans kezéből kotorta ki a Patriots védőjátékosa. Huszonkét másodperc.

  • Tanuljuk meg annak a Moore-nek a nevét, aki két kulcsjátékban is tökéletesen védekezett.

    Figyelem: a fiatalabb olvasóinknak javasoljuk, soha ne akarjanak rúgójátékosok lenni amerikaifoci-csapatban.

  • Egy hárompontos mezőnygóllal esélye lett volna a Baltimore-nak a hosszabbításban, de az eddig magabiztosan lövő - tavaly a Pro Bowl gárdájába is beválasztották - Cundiff ezúttal nem talált be 32 yardról. Vége a meccsnek: a Super Bowl egyik résztvevője a New England Patriots lesz.