Multifunkciós csodában rendezik a Bowlt

2012.02.05. 22:33
Hetvenezresre bővítették a Super Bowlra az indianapolisi Lucas Oil Stadiumot, ahol a New York Giants és New England Patriots csapata játssza a nagydöntőt.

A döntő 0.30-kor kezdődik, éjféltől kövesse az Indexen!

720 millió dollárból, mindössze három év alatt húzták fel Indianapolisban a XLVI. Super Bowlnak otthont adó Lucas Oil Stadiumot, ami egy igazi multifunkciós csoda: 2010-ben a férfi főiskolai kosárlabda-bajnokság final fourját őrjöngte itt végig hetvenegyezer ember, de a szezon NFL-meccse után Supercross-versenyt és koncerteket is rendeznek majd benne.

A Super Bowlra kibővített stadion befogadóképesség szempontjából ugyan csak a sereghajtók között van az NFL mezőnyében, mégis az egyik legpazarabb körülményeket biztosító létesítmény, tíz perc alatt zárható, nyitható tetővel, éttermekkel, száznál is több díszpáhollyal, plazmatévékkel telezsúfolt bárokkal, az endzone-tól tíz yardra telepített ülőhelyekkel. A Colts által közel huszonöt éven át használt RCA Dome közvetlen szomszédságában magasodó aréna egyik különlegessége az a közel kétezer négyzetméteres nyitható ablak, ami tökéletes rálátást biztosít a nézők számára Indianapolis belvárosára. Természetesen nem hiányozhat a helyi csapat ereklyéit forgalmazó bolt sem, a tisztességes Colts-fanok egy impozáns kilátással bíró shopban verhetik el pénzüket.

A Super Bowl alatt két nagyfelbontású, 500 négyzetméteres kivetítőre emelhetik haragos tekintetüket a szurkolók egy-egy vitatott eset után, ezek az aréna északnyugati és délkeleti sarkában vannak. A stadion munkálatai, melyekbe egyébként a Colts is beszállt 100 millió dollárral, 2008 augusztusában fejeződtek be, néhány héttel később pedig már az első NFL-mérkőzést is megrendezték itt, igaz, a szezon nyitófordulójában nem hozott szerencsét az új otthon a Coltsnak, Peyton Manningék 29-13-ra maradtak alul a Chicago Bears-szel szemben. A névadó jogokat a helyi olajmágnás, Forest Lucas szerezte meg 20 évre, ezért 122 millió dollárt fizetett.