Megvan Valentino Rossi utódja a Ducatinál

2012.08.24. 13:32
A huszonhat éves Andrea Dovizioso a Yamaha Tech 3 csapatát hagyja ott a Ducati kedvéért, míg Rossi a Yamaha Factory Racinghoz írt alá 2014-ig.

A Yamaha privátcsapatából, a Tech 3-ból érkezik a Ducatihoz Valentino Rossi utódja, a 125 köbcentiméteres kategória 2004-es világbajnoka, Andrea Dovizioso – írja a CNN. A huszonhat éves olasz a világbajnoki győzelme mellett 250 köbcentiben 2006-ban és 2007-ben második helyezett lett, a MotoGP-ben pedig 2008-tól kezdve versenyez.

„Mindannyian izgatottak vagyunk, hogy egy Andreához hasonló kvalitású versenyzőt igazolhatunk. Mindent megteszünk, hogy ő és csapattársa, Nicky Hayden a lehető legjobb eredményt érje el a következő szezonban” – mondta Dovizioso szerződtetésével kapcsolatban Gabriele Del Torchio, a Ducati csapatfőnöke, aki azt is elárulta, hogy a momentán épp sérült Haydennel is szerződést hosszabbítottak. Haydent egyébként a következő, brnói futamon is nélkülözni kényszerül a Ducati, hiszen az amerikai még mindig nem épült föl az Indianapolisban szerzett kézsérüléséből.

A kilencszeres MotoGP-világbajnok Valentino Rossi 2011-ben igazolt a Ducatihoz, ahol gyakorlatilag csak az árnyéka volt önmagának. Tavaly mindössze a hetedik helyet sikerült megcsípnie, míg az idei szezonban jelenleg a nyolcadik helyen áll. Rossi 2014-ig írt alá a Yamahánál, ahol 2004 és 2010 közt négy bajnoki címet szerzett.