Hamarosan jönnek az új kis Overdose-ok

2015.01.06. 07:58 Módosítva: 2015.05.02. 02:27

Hamarosan világra jönnek az egykori magyar versenyló, Overdose első kiscsikói – írja a keddi Napi Gazdaság. Bérci Balázs, a Bábolnai Nemzeti Ménesbirtok ügyvezető igazgatója a lapnak azt mondta, hogy 38 csikó születése várható.

Az első Overdose-utódok 2017-2018-tól versenyezhetnek, az eredmények akkortól lesznek mérhetők.

Overdose több éves versenyzői múlt után tavaly tavasszal került át a dunakeszi Alagi Tréningközpontból Dióspusztára, ahol fedezőménként használják. Az egykori versenyló feladata, hogy feljavítsa az angoltelivér-állomány minőségét – idézi a cikket az MTI.

A Bábolnai Nemzeti Ménesbirtok szerződéses viszonyban bérli a lovat a tulajdonostól, az Overdose Vagyonkezelő Kft.-től. A megállapodás szerint tíz kancát ingyenesen fedezhetett Overdose a bábolnai ménesben. Ugyanakkor harmadik személy tulajdonában lévő kancákat is fedeztethetnek vele, ennek díja magyar tulajdonos esetében nettó egymillió forint, amiből jelentős kedvezményt adnak a nagyon jó, különleges adottságú kancák esetében.

Overdose várhatóan az idén még Dióspusztán marad, 2015 után pedig Németországban folytatja életét fedezőménként. A kilencéves ló tenyészállatként 22-23 éves koráig is aktív maradhat.