Közel volt a döntőhöz Pálinkás Lajos gyorstüzelő pisztolyban

2015.05.30. 16:34

Pálinkás Lajos mindössze két körrel maradt le a hatos döntőről, s végül a 13. helyen zárt gyorstüzelő pisztolyban az olimpiai kvalifikációs sportlövő világkupa-verseny szombati napján Münchenben.

A viadal honlapja szerint a magyar pisztolyos elsősorban második napi kiváló teljesítményével került közel a fináléhoz, ám 578 körös összeredménye végül nem volt elég, így az olimpiai kvóta megszerzésének lehetőségétől is elesett.

A szám másik két magyarja közül Takács Tibor a 35. (571 kör), Jambrik István az 53. (563 kör) lett a 76 lövőt felvonultató mezőnyben.

A nap másik számában a férfi kisöbű szabadpuska fekvő versenyében a pénteki selejtezőből egyedül a már olimpiai indulónak számító Sidi Péter jutott tovább, aki szombaton az 52. (617,5 kör) helyen végzett.

Münchenben - a többi vk-versenyhez hasonlóan - a 25 és 50 méteres számokban két-két, míg a légfegyveres versenyekben három-három riói helyet osztanak ki. A magyar sportlövők közül eddig Sidi és Tobai-Sike Renáta biztosította helyét a jövő nyári ötkarikás játékokon.