Kiállítás nyílt a 130 éves UTE-ról

2015.06.01. 13:37

A fennállásának 130. évfordulóját ünneplő Újpesti Torna Egylet történetét bemutató kiállítás nyílt hétfőn az Újpesti Ifjúsági Házban. A megnyitón Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere a sport fontosságát hangsúlyozta a kerület életében. Mint mondta, az itt élők egy rendkívül összetartó közösség, s ennek létrejöttében és fennmaradásában rendkívül fontos szerepe van a sportnak.

A gyerekként az UTE-ban atletizáló és kézilabdázó városvezető azt is megemlítette, hogy a múlt nagy aranykorszakai mellett a jelenben is sikeres az egyesület.

Őze István klubigazgató arról beszélt, hogy a kerület valamennyi iskolása meglátogatja majd a kiállítást, amely a történelmi bemutató mellett interaktívan kipróbálható eszközökkel - például kajak-kenu ergométerrel vagy egy reakcióidőt mérő vívógéppel - is várja az érdeklődőket.

A kiállítás élő múzeumi jellegét hangsúlyozta Szabó Lajos, a Sportmúzeum igazgatója is, aki az MTI kérdésére elmondta, bízik benne, hogy a kiállított képek, trófeák, személyes tárgyak és oklevelek a gyerekeknek is kedvet csinálnak a sportoláshoz.

A tárlat június 21-ig, hétköznapokon 9 és 18, hétvégenként pedig 10 és 16 óra között díjmentesen látogatható. (MTI)