Nándor
9 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Vívó-Eb: hetedik lett a női kardcsapat

2015.06.10. 19:08

A hetedik helyen végzett a magyar női kard-válogatott a montreux-i vívó Európa-bajnokságon.

    Az olaszoktól elszenvedett negyeddöntős vereség után először a németekkel találkozott a Márton Anna, Várhelyi Anna, Garam Nóra, Mikulik Júlia összeállítású csapat. Az első két asszó után még négy tussal vezetett, de végül nyolccal kikapott, ami azt jelentette, hogy utolsó mérkőzését a hetedik helyért vívhatta a spanyolok ellen.
    Ebben a párharcban Márton Annáék számítottak esélyesnek, és a verseny eredményközlő honlapja szerint simán érvényesítették is a papírformát, hét tusnyi különbséggel győztek.
    A riói olimpián női kardban csapatversenyt is rendeznek, így elsősorban a válogatottnak érdemes kvótát szereznie. Ha ez összejönne, az egyéni versenyben is indulhatna automatikusan három magyar a jövő évi nyári játékokon. A 11 hónapos kvalifikációs időszak május elején kezdődött. A kvótákat a jövő április elején érvényes ranglista alapján osztják. Csapatban öt világkupaversenyen, valamint kontinensbajnokságon és világbajnokságon lehet pontokat gyűjteni. (MTI)
    Eredmények:
    negyeddöntő:
Franciaország-Németország 45-34
Olaszország-Magyarország 45-42
Ukrajna-Lengyelország 45-40
Oroszország-Spanyolország 45-23
    az 5-8. helyért:
Németország-Magyarország 45-37
    a 7. helyért:
Magyarország-Spanyolország 45-38
    elődöntő:
Franciaország-Olaszország 45-42
Oroszország-Ukrajna 45-31
    a 3. helyért:
Ukrajna-Olaszország 45-30
    döntő:
Oroszország-Franciaország 45-36

    A végeredmény: 1. Oroszország, 2. Franciaország, 3. Ukrajna, ... 7. Magyarország (Márton Anna, Várhelyi Anna, Garam Nóra, Mikulik Júlia)