Pál
-5 °C
0 °C
Index - In English In English Eng

Ungvári aranyérmes a pesti cselgáncs GP-n

2015.06.13. 20:06 Módosítva: 2015.06.13. 20:13

A 73 kilogrammos Ungvári Miklós aranyérmet nyert, míg az 57 kg-ban szereplő Karakas Hedvig kikapott a bronzcsatában az olimpiai kvalifikációs cselgáncs világkupasorozatba tartozó, 100 ezer dollár összdíjazású budapesti Grand Prix szombati nyitónapján, írja az MTI.

Az olimpiai ezüstérmes Ungvári brit, spanyol és svéd riválisát is ipponnal verte, majd a négy között jukóval volt jobb a belga Dirk van Ticheltnél. A fináléban a hozzá hasonlóan Európa-bajnok szlovén Rok Draksiccsal találkozott. A mérkőzést végig a 34 éves Ungvári irányította, aki egy akcióra jukót kapott, majd kőkemény leszorítás következett, melyet riválisa kétségbeesetten lekopogott. A magyar versenyző aranyérme mellé háromezer dollárt kapott.

A vb-harmadik Karakas intésekkel jutott túl első, venezuelai ellenfelén, ám ezután vazaarival kikapott a japán Tamaoki Momótól. A vigaszágon a Honvéd versenyzője ipponnal verte a német Miryam Ropert, majd a bronzéremért az olimpiai harmadik, vb-második amerikai Marti Malloyjal szállt szembe. A négyperces mérkőzésidő nem hozott értékelhető akciót, majd az aranypontig tartó hosszabbításban bő két perc után Karakast intették, aki így ötödik lett.

A vasárnapi zárónapon további húsz magyar - 14 férfi és 6 nő - lép tatamira a Papp László Sportarénában.