Mátyás
-6 °C
1 °C

Magyar párbajtőr-bronz az Universiadén

2015.07.05. 17:47

A párbajtőröző Berta Dániel révén újabb bronzéremmel gazdagodott a magyar csapat a dél-koreai Kvangdzsuban zajló Universiadén. A junior világbajnok pécsi versenyző előbb argentin, japán és holland vívót győzött le. A nyolc között az ukrán Zsarszkij sem járt több sikerrel (15-8), mint Berta korábbi ellenfelei, így a Pécsi Tudományegyetem hallgatója bejutott a legjobb négy közé, ami egyben azt jelentette, hogy már biztosan dobogóra állhatott, írja az MTI.

A fináléba jutásért a francia csapatvilágbajnokkal, Yannick Philip Borellel találkozott, aki idén vk-versenyt is nyert. A francia az asszó elején 2-0-ra elhúzott, előnyét sok együttes találattal őrizte, aztán 10-9-nél már csak egy tus volt a két vívó közti különbség. Ezt követően a franciának jól jött a két újabb együttes találat, 12-11 után pedig már csak neki sikerült változtatni az eredményen, így 15-11-el került a döntőbe, Berta pedig bronzérmes lett. Borel végül honfitársát, Michel Louis Marchalt is legyőzte (15-11), így az Universiade győztese lett.

A szám többi magyar indulója közül File Mátyás a nyolcaddöntőben kapott ki Hanczvikkel Márktól, aki számára pedig a legjobb nyolc jelentette a végállomást. Peterdi András már az első fordulóban búcsúzott. Berta előtt szombaton a kardvívó Valkai Ferenc szerzett szintén bronzérmet a magyarok közül.