Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vívó-vb: a harmadik helyért vívhat a női tőrválogatott

2015.07.19. 12:15

Egy győzelem és egy vereség után a bronzéremért mérkőzhet a magyar női tőrválogatott a moszkvai vívó-világbajnokság zárónapján, írja MTI.

A Mohamed Aida, Knapek Edina, Varga Gabriella, Jeszenszky Szilvia összeállítású csapat a németek szombati legyőzésével jutott be a legjobb nyolc közé, ahol vasárnap reggel a világranglistán harmadik amerikaiakkal csapott össze. A magyarok - akik a rangsorban a 11. helyet foglalják el - nem foglalkoztak az erőviszonyokkal, bátran és jól vívtak, ennek eredményeként pedig elődöntősök lettek. 

A döntőbe kerülésért a címvédő és ranglista-második olaszok következtek, akik a papírformát igazolva simán győztek, mégpedig úgy, hogy minden asszót ők nyertek. A nemzetközi szövetség internetes közvetítéséből úgy tűnt, a magyarok az erőviszonyokat figyelembe véve némileg tartalékolnak a bronzmérkőzésre, amelyre az oroszokkal szemben alulmaradt franciák ellen kerül sor 14.15-től. Az olasz válogatott mind a négy tagja a világranglista első 16 helyezettje között van, és közülük Elisa Di Francisca az első, Arianna Errigo pedig a második. 

    Eredmények, női tőr csapat:

    ----------------------------

    negyeddöntő:

Oroszország-Lengyelország 45-38

Franciaország-Koreai Köztársaság 45-41

Magyarország-Egyesült Államok 45-35

Olaszország-Japán 45-25

    elődöntő:

Oroszország-Franciaország 45-41

Olaszország-Magyarország 45-18

    szombaton vívták:

    a 16 között:

Magyarország-Németország 45-39