Gerzson
-3 °C
2 °C
Tóth Ivett
péntek 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

Thomas Bach nekiment a bostoni szervezőknek

2015.07.29. 11:49

Thomas Bach, Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke élesen bírálta a 2024-es olimpiai pályázattól hétfőn visszalépett Bostont.

"Mi kívülről csak annyit láttunk, hogy mindennap egy újabb projekt érkezik új emberekkel és új ötletekkel" - jelentette ki a német sportdiplomata szerdán a NOB végrehajtó bizottságának Kuala Lumpur-i ülése után, hozzátéve: megérti, hogy ezek után az Egyesült Államok Olimpiai Bizottsága (USOC) kivette a keleti parti várost a versengésből.

Bach emlékeztetett arra, hogy az USOC megígérte: kiállít egy erős jelöltet, és lesz pályázó város az Egyesült Államokból a 2024-es rendezésre.

Boston visszalépésének hátterében a hírek szerint a csekély lakossági támogatás, valamint anyagi megfontolások álltak.

Az USOC megerősítette, továbbra is érdeklődik a kilenc év múlva sorra kerülő esemény iránt, ezért vizsgálja a lehetőségeket. Konkrét várost egyelőre nem nevezett meg új lehetséges helyszínként, ugyanakkor Eric Garcetti, Los Angeles polgármestere közölte, örömmel venné a megkeresést.

Boston kiesésével egyelőre öt város jelezte pályázati szándékát: Budapest, Toronto, Róma, Hamburg és Párizs. A jelentkezési határidő szeptember 15. A NOB 2017 szeptemberében, Limában dönt a házigazdáról.