Méregzöld és japán anyagból készült a magyarok riói ruházata

2015.08.06. 08:26

Szerdán este bemutatták magyar olimpiai csapat Rio 2016 kollekcióját, melyet az adidas készített a jövő évi játékokra. A ruházat japán alapanyagból készült, magyar motívumokat is tartalmazó kollekció fő színárnyalata a korábban megszokott bordó helyett a méregzöld lesz, és mellette még az almazöld kap szerepet.

Szabó Bence, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára elmondta, megtisztelőnek tartja, hogy a tervezésbe az adidas a MOB-ot is bevonta.

A sportszergyártó cég összesen hat ország sportolóit öltözteti Rio de Janeiróban, a magyaron kívül még a német, a brit, az ausztrál, az etióp, valamint a Trinidad és Tobagó-i olimpiai csapatot. Közülük a németen kívül a magyar válogatott az egyetlen, amely 1968 óta mindig az adidas szerelésében szerepelt a nyári játékokon.

A bemutató vendégei a sportdivat változását is megnézhették, mert az elmúlt 47 éves eddigi összes magyar olimpiai ruházata feltűnt a színpadon.  A riói sportkollekciót pantomimesek mutatták be, akik mozdulataikkal a magyar sikersportágak jellemző pillanatait elevenítették meg. Az est egy brazil szambaelőadással zárult.