A jó eredmény sem ért döntőt a sportlövő vk-n

2015.08.11. 16:09

Gerebics Roland és Bognár Richárd sem jutott döntőbe dupla trapban az azerbajdzsáni Gabalában zajló világkupaversenyen, így már csak egyetlen lehetőségük maradt, hogy kvótát szerezzenek a riói olimpiára.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint mindkét magyar jól lőtt kedden, Gerebics a 150-ből 139, míg Bognár 138 találattal zárt, ezzel a 13. és a 18. helyen végeztek az 55 fős mezőnyben. A hatos fináléba kerüléshez 142 korongra lett volna szükség ezúttal. A koronglövők ez után már csak a szeptemberi lonatói világbajnokságon szerezhetnek riói indulási jogot.

A női sportpisztolyosok versenye az olimpiáért folytatott küzdelem szempontjából nem bírt jelentőséggel, mivel ebben a számban a világbajnoki bronzérmes Tobai-Sike Renáta és az Európa-bajnok Csonka Zsófia révén a nemzetenként maximálisan szerezhető két kvótát már megszerezték a magyar pisztolyosok. A viadalon a júliusban Eb-t nyert Csonka nem is indult, míg Tobai-Sike 578 körrel 17. helyen zárt, Nemes Adrienn pedig 574-gyel 34. lett.

Férfi szabadpisztolyban Tátrai Miklós volt az egyedüli magyar: a hétfői 105 fős selejtezőből sikerült bejutnia a keddi versenybe, melyet 547 körrel a 41. helyen zárt.

Gabala az idei utolsó kvótaszerző versenye a puskás és pisztolyos szakágnak, egyben az egész kvalifikációs sorozatban az utolsó előtti nekik és a koronglövőknek is. Az azeri városban a légfegyveres számokban 3-3, míg a többiben 2-2 olimpiai helyet osztanak ki. (MTI)