Zsolt
5 °C
21 °C
Index - In English In English Eng

Nagy Mihály is kiesett, nincs több magyar a birkózóvébén

2015.09.13. 08:49

A szabadfogásúak 74 kilogrammos kategóriájában szereplő Nagy Mihály a vigaszágra került, ám ott kikapott és kiesett, ezzel az utolsó magyar is befejezte a Las Vegas-i olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokságon, melyen egy olimpiai kvótával zárt a küldöttség, azt a kötöttfogású Lőrincz Viktor szerezte, írja az MTI.

Az idei U23-as Európa-bajnokságon bronzérmes Nagy két győztes meccs után a vb legnagyobb sztárjától, az olimpiai és világbajnok Jordan Burroghs-tól kapott ki, a vigaszágon pedig a tapasztalt lengyel Krystian Brzozowskival találkozott.

Az ESMTK versenyzője a mérkőzés első felében jól tartotta magát, riválisa nem tudott rajta pontot csinálni, igaz, ő sem volt eredményes, ráadásul intése miatt a lengyel mehetett 1-0-ás előnnyel a szünetre.

A második szakaszban egy ideig nem változott a meccs képe, a két birkózó eredménytelenül tusakodott, majd a lengyelt intették, aki viszont amikor akciókényszerben volt, gyönyörűen indult meg lábra, és egy mögékerüléssel 3-0-ra növelte előnyét.

Brzozowski magabiztosan birkózott, érződött, hogy ő a jobb birkózó. Ennek ellenére a magyar nem adta fel, mindent megtett, ám újra a lengyel vitte le őt (5-2). Az utolsó perc elején már reménytelennek tűnt a helyzet, amikor Nagy sokadik indításából végre eredményes is volt, mögékerüléssel faragott hátrányából (5-2). A láthatóan fáradt Nagy ezek után is hajtott, de Brzozowski kitűnő érzékkel védekezett és továbbjutott a vigaszág utolsó körébe. "Misi ma kihozta magából a maximumot. Ettől a lengyel versenyzőtől júliusban 10-0-ra kapott ki" - mondta röviden Gulyás István szövetségi kapitány.

Nagy előtt a zárónap másik három magyarja, Molnár József (57 kg), Gulyás Zsombor (70 kg) és Ligeti Dániel (125 kg) is kiesett.

A 21 fős magyar csapat érem nélkül zárt a világbajnokságon, melyen a kötöttfogásúak 85 kilós kategóriájában szereplő Lőrincz Viktor ötödik lett, ezzel megszerezte a magyar birkózás első riói olimpiai kvótáját.