Asztalitenisz-Eb: kijelölték a magyar csapatot

2015.09.15. 17:33

A férfi és a női válogatott szövetségi kapitánya kihirdette utazó csapatát a jövő pénteken kezdődő asztalitenisz Európa-bajnokságra, amelyre az oroszországi Jekatyerinburgban kerül sor.

    A nőket irányító Téglás Péter a Póta Georgina, Madarász Dóra, Pergel Szandra, Nagyváradi Mercédesz, Ambrus Krisztina összetételű keretet jelölte ki a kontinenstornára. Ambrus csak az egyéni versenyszámokban szerepel - adta hírül kedden a magyar szövetség honlapja.
    A férfiválogatottat Pattantyús Ádám, Kosiba Dániel, Lakatos Tamás és Szudi Ádám alkotja majd. A sérüléssel bajlódó Jakab János felépülése rendben zajlik, de Aranyosi Péter nem akart kockáztatni azzal, hogy jelöli a keretbe. A szövetségi kapitány tájékoztatása szerint Pattantyús a görög Jonisz Panajotisszal, Kosiba a finn színekben versenyző Oláh Benedekkel, míg Lakatos Szudival indul párosban.
    A férfiak Franciaországgal, Szerbiával és a címvédő Portugáliával szerepelnek egy csoportban az Eb-n, míg a nőknek  Lengyelország, a házigazda Oroszország, továbbá Luxemburg legjobbjai lesznek az ellenfelei.
    Az Eb-re utazó magyar csapat:
nők: Póta Georgina, Madarász Dóra, Pergel Szandra, Nagyváradi Mercédesz, Ambrus Krisztina
férfiak: Pattantyús Ádám, Kosiba Dániel, Lakatos Tamás, Szudi Ádám (MTI)