Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

A futsal-vb-ért az olaszokat kell legyőzni

2016.02.12. 14:51

A magyar futsal-válogatott a legutóbbi két világbajnokságon bronzérmes olaszokkal játszik oda-visszavágós párharcot a kolumbiai vb-részvételért, írja az MTI.

A sorsolást pénteken, a Belgrádban zajló Európa-bajnokság helyszínén bonyolították le. A magyar csapat a decemberi, hazai rendezésű selejtezőtornán a második helyen végzett az ukránok mögött, így az már a sorsolás előtt biztos volt, hogy valamelyik csoportelső vár rá tavasszal.

Az első mérkőzést március 20. és 23. között rendezik Magyarországon, a visszavágót április 10. és 13. között játsszák le Olaszországban. Az olaszok a most zajló Eb csoportkörében címvédőként 7-0-ra verték a cseheket és 3-0-ra az azerieket, a negyeddöntőben aztán váratlan, 5-2-es vereséget szenvedtek a kazahoktól.

„Az egyik legerősebb ellenfelet kaptunk, ugyanis az Eb-csoportmeccseken az olaszok még gólt sem kaptak, majd a legjobb nyolc között a kazahok ellen balszerencsés körülmények között estek ki. Az a célunk, hogy minél szorosabb meccset játsszunk velük. A kazah vagy azeri válogatottat szívesebben kaptam volna, de természetesen ott sem mi lettünk volna az esélyesek" - mondta Trencsényi János, a válogatott csapatkapitánya a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapjának.

Az európai vb-selejtezők párosítása:

Szlovénia-Spanyolország

Szlovákia-Ukrajna

Lengyelország-Kazahsztán

Szerbia-Portugália

Fehéroroszország-Oroszország

Hollandia-Azerbajdzsán

Magyarország-Olaszország

A párharcok győztesei lesznek vb-résztvevők.