Győri kajakosok és Vasas-kosarasok kapták Az év műhelye-díjat

2016.02.24. 18:57

A Graboplast Győri Vízisport SE kajak-kenusai és a Vasas Akadémia leány kosarasai kapták a két-kétmillió forintos támogatással járó Az év műhelye elismerést a szerdai díjátadó gálán, írja az MTI.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB), a Decathlon és az Utanpotlassport.hu által közösen életre hívott utánpótlás-nevelési díjat a 2015-ben nyújtott teljesítmények alapján egy szakmai kuratórium ítélte oda az arra legérdemesebbnek tartott két műhelynek.

A díjat negyedszer adták át, 2012-ben a Vasas vívói, 2013-ban a Kőbánya SC úszói, 2014-ben pedig három sikeres szakosztálya - cselgáncs-, kajak-kenu és öttusa - révén a KSI egyesülete nyerte el. Most fordult elő először, hogy két kategóriában hirdettek győztest, miután külön díjazták az egyéni és a csapatsportágak legjobb szakosztályait.

A Győri Vízisport SE kajak-kenusai azzal érdemelték ki az elismerést, hogy utánpótláskorú versenyzői a felnőtt, az U23-as és az ifjúsági korosztály világ- és Európa-bajnokságain összesen 11 arany-, 12 ezüst- és 6 bronzérmet szereztek. Az egyesület ifjú sportolói közül a kajakos Homonnai Luca, a kenus Takács Kincső, Lakatos Zsanett és Hérics Dávid nemcsak a korosztályos, hanem a felnőtt világversenyeken is dobogóra állhatott.

A Vasas Akadémia leány kosarasai annak köszönhetik a díjat, hogy két játékosuk, Aho Nina és Tóth Tímea is részese volt annak az U18-as 3x3-as válogatottnak, amely a minszki Európa-bajnokságon aranyérmes lett, míg a debreceni vb-n a harmadik helyet szerezte meg. A fővárosi klubból az U20-as válogatottba négy, az U18-as és az U16-os keretbe pedig egyaránt három játékos került be.

A díjakat Szabó Bence, a MOB főtitkára, Pósfai Gábor, a Decathlon ügyvezető igazgatója és Bruckner Gábor, az Utanpotlassport.hu főszerkesztője adta át.