Ambrus
-2 °C
1 °C
Index - In English In English Eng

A gördeszka és a baseball is ott lehet a tokiói olimpián

2016.06.01. 19:19

A gördeszkázás, a szörf, a sportmászás, a karate és a baseball/softball programba vételét javasolja a 2020-as tokiói nyári játékokra a Nemzetközi Olimpiai Bizottság végrehajtó testülete.

A vb szerdán Lausanne-ban egyhangúlag foglalt állást az öt sportág mellett, melynek felvételét a NOB teljes ülésének kell jóváhagynia augusztusban, közvetlenül a riói olimpia előtt, írja az MTI. 

A NOB Agenda 2020 lehetőséget ad a mindenkori rendezőnek, hogy bizonyos feltételrendszer mellett maga döntsön sportágak egyszeri programba iktatásáról. Tokió esetében héttagú testület határozott arról, mely sportágakat javasolja a meglévők mellé.

A testületbe a Japán Olimpiai Bizottság, a helyi szervezőbizottság, valamint Tokió önkormányzata delegált tagokat, és helyet kaptak benne üzletemberek és sportolók is. Az általuk összeállított csomagról szavazott most a NOB végrehajtó bizottsága.

"Megfelelő az egyensúly a Japánban népszerű, illetve az inkább a fiatalokat vonzó sportágak között" - indokolta támogatást John Coates NOB-alelnök.