Pongrác
11 °C
27 °C

Róma még szavaz, de szinte biztos, hogy nem akar olimpiát

2016.09.26. 16:31

A római városi tanács csütörtökön szavaz arról, hogy Virginia Raggi főpolgármester múlt szerdán bejelentett döntése mellé áll-e, mely szerint nem támogatja a pályázatot a 2024-es nyári olimpia megrendezésére, írta az MTI.

A voksolás várhatóan Raggi álláspontját fejezi majd ki, hiszen az őt támogató 5 Csillag Mozgalom (M5S) többségben van a testületben.

"Felelőtlenség lenne a részünkről, ha támogatnánk ezt a pályázatot" - jelentette be szerdán a városvezető nem sokkal azután, hogy nem fogadta Giovanni Malagót, az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) elnökét. Raggi akkor hozzátette, a rendezés elviselhetetlen terheket jelentene és csak adósságot eredményezne.

A támogatás megvonásával Rómának gyakorlatilag semmi esélye a rendezésre, mivel úgy még egyetlen város sem lehetett házigazdája olimpiai játékoknak, hogy nem állt mögötte a városvezetés. Raggi bejelentése nyomán Budapest mellett már csak két város - Los Angeles és Párizs - maradt reális eséllyel versenyben. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) jövő szeptemberben Limában dönt a helyszínről.