Hortenzia, Gergő
8 °C
17 °C
Index - In English In English Eng

Magyar világcsúcsok a súlyemelő masters vb-n

2016.10.04. 14:26

Kilenc világcsúcsot elérve lett világbajnok Takács Mária a súlyemelők németországi masters-világbajnokságán - adta hírül honlapján a magyar sportági szövetségre (MSSZ) hivatkozva az MTI.

A heinsheimi vb-n Takács - aki annak idején vezető szerepet játszott a hazai női súlyemelés beindulásában, számos vb- és Eb-érmet nyert, jelenleg pedig az MSSZ igazgatója - az 50 év felettiek korcsoportjában, a plusz 75 kilós kategóriában bizonyult a legjobbnak. Szereplésével egyszersmind kiérdemelte a Grand Master címet, amelyet az a versenyző kaphat meg, aki a mesterek (veteránok) között legalább tíz világbajnokságon vett már részt.

Húga, Takács Erika, aki a magyar női súlyemelés első összetett vb-győzelmét szerezte 1995-ben, szintén első lett Németországban, akárcsak kor- és súlycsoportjában Varga Irén, Németh Gyöngyi és Bódis-Szabó Katinka.

A férfiaknál a 83 esztendős Huszka Mihály, egykori vb- és Eb-ezüstérmes, olimpiai hatodik helyezett nyújtott kimagaslót, aki a nyolcvan év felettieknél a 105 kg-os kategóriában négy világcsúcsot felállítva lett világbajnok.