Lőrinczi és a Szakál, Zakar duó nyerte a kopogós ob-t

2017.01.09. 16:59

Egyéniben Lőrinczi Róbert, párosban pedig a Szakál Béla, Zakar Kristóf duó nyerte meg a Marczibányi téri Ormai László Csarnokban rendezett Dulevo kopogós országos bajnokságot, írta az MTI. A verseny különlegességét az adta, hogy az asztaliteniszben mára megszokott, szoft ütőborítások helyett szivacs nélküli, úgynevezett kopogós ütőkkel bonyolították le.

Az egész napos küzdelem során először a párosok versenyére került sor, ezt a vértesszőlősi Szakál Béla és a tatai Zakar Kristóf nyerte meg.

"Miután véget ért az őszi szezon, úgy voltunk vele, hogy kipróbáljuk magunkat" - nyilatkozott Zakar. "Motiváló volt a díjazás, az, hogy ki lehet jutni a londoni világbajnokságra."

Egyéniben 130 nevezést fogadtak el a szervezők, 32 csoportban kezdődtek el a küzdelmek. A döntőbe Lőrinczi Róbert és Pálos Péter jutott be, ők képviselhetik tehát Magyarországot a január végi, londoni kopogós világbajnokságon, a költségeiket a szervezők állják. A finálét az ötven felett járó Lőrinczi 3-0-ra nyerte meg a 2012-es paralimpiai bajnok ellen.

"Itt aki nem tud ütni, az másod-, harmadvonalú játékosnak számít" - árulta el a siker titkát a bajnok. "Itt két oldalról kell tudni ütni viszonylag jól, különben nincs esély nyerni. Én is rendes pingpongütővel játszom, ezzel a szivacs nélkülivel csak öt-hat órát gyakoroltam a verseny előtt. A vb-n az utolsó véremig harcolok majd."

Eredmények (a Magyar Asztalitenisz Szövetség honlapja alapján):

egyéni:

1. Lőrinczi Róbert (Postás SE)

2. Pálos Péter (BVSC-Zugló)

3. Ferencz Viktor (ATSK Szeged)

és Kiss Dániel (Békés)

páros:

1. Szakál Béla, Zakar Kristóf (Vértesszőlős SE, Tata)

2. Kiss Dániel, Fazekas Péter (Békés, Celldömölk)

3. Bálint Csaba, William Maybanks (Pénzügyőr SE, Anglia)

és Lőrinczi Róbert, Tihanyi Péter (Postás SE)