Ödön
1 °C
11 °C

Irán kitiltotta az amerikai birkózókat

2017.02.03. 11:51

Irán nem fogja beengedni területére azokat az amerikai birkózókat, akik a hónap közepén rendezendő világkupára érkeztek volna az országba.

Ez válasz Donald Trump rendeletére, ami hét, muszlim többségű országból - Szíriából, Irakból, Iránból, Szudánból, Líbiából, Szomáliából és Jemenből - azonnali hatállyal 90 napra felfüggesztette a beutazást, Szíriából pedig meghatározatlan ideig nem fogadnak menekülteket.

Amerika később finomított annyit, hogy a nemzetközi versenyekre érkező sportolókkal kivételt tesznek, de ez a jelek szerint nem nagyon érdekelte az irániakat. 

A döntést az iráni külügyminisztérium szóvivője, Bahram Ghasemi jelentette be. Elmondta, hogy soron kívül foglalkoztak a kérdéssel, de szinte mindenki ellenezte, hogy beengedjék az amerikaiakat az országba.  A delegáció amúgy tizenhárom amerikai birkózóból és három edzőből állt volna. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?