Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Eltűnt nyolc kameruni sportoló

2018.04.11. 13:21

Nyolc kameruni sportoló eltűnt a Nemzetközösségi Játékokon a versenyzői faluból, írta az MTI.  Az afrikai küldöttség illetékesei előbb szerda reggel jelentették a hivatalos szerveknél, hogy nem találják öt sportolójukat, majd a nap folyamán további három versenyzőnek veszett nyoma. A queenslandi rendőrség reggel úgy reagált, hogy egyelőre nem tartozik rájuk az ügy, egészen addig, amíg az érintettek vízumai le nem járnak.  Az afrikai ország csapatából öt ökölvívó és három súlyemelő nincs meg.

A játékok szervezői az ügy kirobbanása után sajtótájékoztatójukon arra hívták fel valamennyi Ausztráliába érkezett sportoló figyelmét, hogy tartsák tiszteletben a szabályokat és a vízumok érvényességét.

"Annyit mondanék csak, hogy amíg itt vannak, mindenki élvezze Ausztráliát, köztük a kameruniak és más sportolók is. Tartsák be a törvényeket, és tartsák észben, hogy ebben az ország milyen rendszer működik" - mondta Peter Beattie, a szervezőbizottság elnöke.

Ausztráliában szigorúak a külföldiekre vonatkozó szabályok, az egyik kormánytag már januárban felhívta a Nemzetközösségi Játékokra készülő versenyzők figyelmét, hogy kitoloncolják az országból azokat, akik a vízumuk lejárati ideje után még ott tartózkodnak.