Megölték a Fradi egykori hokicsatárát

2012.09.04. 10:42
Nyikolaj Fegyasovot, az FTC és a HC Csíkszereda egykori csatárát egy oroszországi szórakozóhely előtt késelték meg.

Szülővárosában, Szamarában halt meg a 29 éves csatár, az orosz lapok szerint egy szórakozóhelyi konfliktusban nyakon szúrták, sérülését nem élte túl. Barátját szintén megkéselték, ő életveszélyes állapotban került kórházba, írja a jégkorongblog.hu.

Nyikolaj Fegyasov a 2007/08-as idényben érkezett Magyarországra, előtte Érsekújváron játszott két hónapig. A Ferencvárosban hét mérkőzésen 9 gólt lőtt és két gólpasszt adott, gyorsan a közönség kedvence lett. A HC Csíkszereda elvitte, így az első Mol Liga-szezont az erdélyi csapatnál kezdte, és bár szezon közben visszatért a Fradihoz, 2008/09-ben Mol Liga-győztes lett. Pályafutása érdemi része Magyarországon lezárult, az utóbbi években negyedosztályú orosz csapatokban játszott. Ebben a szezonban egy szamarai alsóbb osztályú klub edzőjeként dolgozott.

Fegyasov karrierje fényesen indult, ifjúsági és juniorkorában az Ilja Kovalcsuk nevével fémjelzett orosz utánpótlás-válogatottnak több tornán is tagja volt. A Szamarában három felnőtt szezont húzott le, majd játszott a Lada Togliattiban, a Szpartak Moszkvában, a Krisztall Szaratovban és a Barisz Asztanában is. Hazánkba egykori csapattársa, Sájevics András közvetítésével került.

Nyikolaj Fegyasovot kedden temetik Szamarában, 4 és 5 éves fiát felesége egyedül neveli tovább.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport